Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Soft Laser Terápia

A Bilight típusú készülékek a lágylézerek legfejlettebb generációjához tartoznak. A készülék két alapvető részből áll: a vezérelő-elektronika és a kombinált kezelőfej. A kezelőfej háza ütésálló, anyagában színezett, eloxált alumínium.

A kombinált kezelőfej egy infra lézert és egy piros lézert tartalmaz (max 300 mW összteljesítményig). A beépített optika közös sugármenet mentén fókuszálja a lézerfényeket, így a készülék mind pontszerű, mind nagyobb felületek kezelésére alkalmas minden üzemmódban. A kombinált fej további előnye, hogy optimálisan illeszkedik a felhasználás igényeihez, azaz mind a kisebb behatolási mélységű, elsősorban felületen dolgozó piros lézerfényt (pl. lábszárfekély), mind a nagyobb behatolási mélységű infra lézerfényt (pl. reumatológia) hasznosítani tudja. Emellett mélységi és felületes kezelés együttes igénye esetén (pl. foggyökér és az íny gyulladása) a szinergikus hatás is érvényesül. A kombinált kezelőfej 30, 50, vagy 100 mW-os piros lézert és kívánság szerint 50, vagy 100, 150 vagy 200 mW-os infralézert tartalmaz.

A kezelőfejhez természetesen csatlakoztathatók a különböző testüregeken belüli kezelést lehetővé tévő száloptikák is: így pl. szájban, fülben, hüvelyben, stb. is megoldható a szükséges terápiás beavatkozás. A vezérlőelektronika beépített célszámítógépe a benne lévő program segítségével számos szolgáltatást nyújt, amelyek megkönnyítik az orvos munkáját. Első helyen kell megemlíteni a rendkívül egyszerű dózisbeállítást: egyéb típusoktól eltérően ez a készülék "tudja", hogy milyen teljesítményű kezelőfej csatlakozik a vezérléshez, így a felhasználónak csupán a kívánt kívánt kezelési dózist kell beállítania a készüléken. A beállítás pontossága 0,1 J, aminek  bizonyos esetekben (pl. neuralgiák) nagy jelentősége van. A dózis beállításakor a készülék előlapján lévő kijelzőn a kezelési idő látható, "visszaszámláló" üzemmódban, azaz a kezelés során minden pillanatban látható a még hátralévő kezelési idő. Kezelés közben a készülék bármikor leállítható és újraindítható, akár a dózis módosításával együtt is. A számítógép mindig a helyes időt állítja be és jelzi ki.

Az akupunktőrök kedvéért külön akupunktúra állása is van a készüléknek, amikor csak az esetleges modulációs frekvenciát kell beállítani (ez lehet alfa frekvencia, vagy a szokásos hét Nogier frekvencia egyike).

A készülékhez a nagy felületek kezelését segítő, 6 lézerdiódát tartalmazó lézerzuhany is csatlakoztatható. Ez lehet a felületi kezelésre szolgáló piros lézerfényt sugárzó, vagy a váz-izom rendszer kezelésére szolgáló, infra lézerfényt sugárzó eszköz. Ennek vezérlését is ellátja az elektronika, azaz  ebben az esetben is közvetlenül a dózisokat kell beállítani. A vezérlőegység tartalmazza a lézerzuhany tápegységét és vezérlőegységét, de kívánságra (pl. fogorvosi felhasználás esetén) ezek kihagyhatók. Ugyanezen aljzathoz, vagy kívánságra külön beépített csatlakozóhoz illeszthető a KLSF-400, vagy KLSF-500 típusú, 400, vagy 500 mW teljesítményű infra lézer-fej, ami elsődlegesen reumatológusoknak, fiziko-terapeutáknak előnyös, mivel ezzel a kezelési idő lényegesen lerövidíthető, hiszen kb. 2 másodperc alatt tud 1 J dózist leadni!

A készülék a hozzáadott hálózati adapterről, vagy a beépített akkumulátortelepről működtethető. Ez utóbbi esetben kezelőfejjel kb. 3 óra, lézerzuhannyal, vagy KLSF-500 típusú kezelőfejjel kb. fél óra kezelési idő biztosított. Az elektronika rendszeres hibaellenőrzést végez a készüléken, ami többek között a lézerdiódák kimenő-teljesítményének ellenőrzését is jelenti. Így a készülék hibás működése szinte kizárt.

Javasolt felhasználók köre

A készüléket elsősorban fogorvosoknak ajánljuk, de –miután igény szerint nem csak a kombinált kezelőfej illeszthető a vezérlőhöz – minden felhasználó, aki a KLS lézert tudja használni, választhatja az igényesebb kivitelű Bilightot is. Így javasoljuk reumatológusoknak, fizikoterapeutáknak, sportorvosoknak, háziorvosoknak, bőrgyógyászoknak. Ezen túlmenően jól tudják használni gyerekorvosok, fül-orr-gégészek, urológusok, szinte minden orvos-szakmában megvan a helye.

Műszaki adatok

Felszíni kezeléshez: 30, 50, vagy 100 mW piros lézer a kombinált fejben; 120, vagy 180, vagy 300 mW piros lézerzuhany

Mélyebb kezeléshez: 50, 100, 150, vagy 200 mW infra lézer a kombinált fejben, 4-500 mW infralézer kezelőfej; 300, 900, vagy 1500 mW infra lézerzuhany

A lágylézer terápia hatásai

A behatoló lézersugarak kölcsönhatásba lépnek a sejtekben lévő molekulákkal, és gyorsítják a sejtek szaporodását és a sejtek regenerációját, fokozódik a vérkeringés, javul az oxigénellátás.

Biológiai hatásai:

 • sejtszaporodás
 • sejtregeneráció
 • az immunrendszer fokozása
 • gyulladáscsökkentés

Klinikai hatásai:

 • fájdalomcsillapítás
 • ödéma-csökkentés
 • sebgyógyulás gyorsítása
 • izomfeszülés csökkentése

Alkalmazási területek:

 • izomhúzódás
 • zúzódások
 • vérömlenyek
 • szalag, izom, ín szakadások
 • csonttörések

A töréseket általában a csonttöréssel hozzuk összefüggésbe, de lehetséges porc károsodása esetén is.

A töréseknek öt alapvető jellemzője van:

Lüktető fájdalom, érzékenység a törés helyén

Duzzadás

Vérzés a törés környékén

Sercegés (enyhe recsegő hang hallható mozgás közben)

Mozgásképesség – mobilitás elvesztése

A traumás és sportsérülések gyúgyulási idejét a lágy-lézer terápia jelentősen lerövidíti.

Műtét előtt alkalmazva gyorsítja a haematomák, ödémák felszívódását, a műtéti terület jobban hozzáférhetővé válik, fájdalmat csökkent.

Műtétek után napi 1-2 x használva gyorsabb lesz a gyógyulás.

Csonttörések esetében a begipszelt végtagra kis ablakot szoktak vágatni, így a közvetlen lézeres bevilágítás intenzíven segíti a csontosodási folyamatokat.

 • ízületi kopás, porc kopás
 • ízületi gyulladás
 • csontritkulás
 • csigolyák, ill. a közte levő porckorongok degenerációja (pl. lumbágó)
 • izombetegségek: izomfájdalom, ízületi mozgásbeszűkülés
 • izomgyulladás, ínhüvely gyulladás
 • nyáktömlő gyulladás
 • az izmok tapadásánál vagy eredésénél létrejövő csonthártya gyulladás
 • teniszkönyök: az alkar feszítő izmainak tapadási helyén a túlerőltetés miatt kialakult csonthártya gyulladás
 • sarkantyú: a sarok tartósan fennálló csonthártya gyulladása következtében kialakult csontkinövés

 

 

A mappában található képek előnézete laser

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

geresicsa@gmail.com

(Geresics Angéla , 2020.02.08 09:43)

Tisztelt Címzett!

Érdeklődnék, hogy a lágy lézer Perthes-kór esetén is használható/ segíti a gyógyulást? A gyermek csípője be van gyulladva és a végtagok hossza sem egyenlő.

Válaszát előre is köszönöm!

Geresics Angéla

Just diabetic will rows, wall bring.

(awezeiuyukub, 2019.04.20 07:49)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> gzx.sgrf.testterapia.hu.tob.vi http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Blood pressure diagram

(Atwitlechatt, 2018.10.11 21:36)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/generique-cialis-europe/

High Blood Constraints and Bravery Disorder

(Atwitlechatt, 2018.09.27 12:49)

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-achat-pharmacie-en-ligne/